Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 april, 2013

Fin fyndad förvaring av bröd

Bröd finns nog i alla hem, förutom hos de värsta GI-fantasterna. Det är en vara som ska vara lättillgänglig och nära, alltså i en förvaring som gärna ska stå framme och vara synlig. Det finns många varianter och vissa snyggare än andra; brödkorg, brödlåda eller brödpåse mm. Personligen är jag lite allergisk mot de där de står Bread på. Dels för att det just står vad som måste finnas i (åh, alltså vad jag inte gillar de där popcorn-, smågodis-, sill-… skålarna.) men även att det är på engelska. Det signalerar massproduktion lång väg.

För en massa år sedan köpte jag en korg för knäckebröd. (Tror det var Svensk Hemslöjd) Perfekt förvaring. När jag några år senare hittade en liknande korg på loppis i ungefär samma diameter vart brödförvaringsfamiljen komplett. Det känns som om de skulle vara gjorda för varann men är nog tillverkade med 40 år emellan och av olika producenter.

Sa jag att jag gillar mackor? Nä, det missade jag. Jag skulle aldrig kunna vara en LHCF eller GI (eller vad andra bokstavskombinationer det finns) för jag älskar bröd och mackor. Till frukost, mellanmål eller (åh så gott) smörrebröd som måltid. Lovat mig själv på att bli lite bättre på att baka, dvs oftare, nu när frysen är större. Sätta en deg, det är terapi det…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.