Följ mig:
Bakning & Godis

”Glass”pinne med frusen banan – nyttigare och roligare

19 april, 2013

Hört talas om Frozen Banana? Inte jag, för tills för nån månad sen. En bananglass som är helt laktosfri och utan tillsatt socker. Verkade dessutom kul att göra. Det ska testas!

Lät enkelt och var enkelt. Tricket i det hela är att ha riktigt, riktigt mogna (läs mörkbruna) bananer så börja ed att leta upp de där du vanligtvis inte köper i butiken. Är de inte tillräckligt mogna har inte sockret i dem släppt och blir inte så saftiga utan mer fibriga och torra.

Skala och halvera bananerna och sen trär du halvorna på glass- eller grillpinnar. Lägg dem i en plastlåda eller liknande och låt ligga i frysen en till två timmar så det blir kalla som isglassar.

Ta fram bananpinnarna och de toppings du vill ha på dina glassar. Lägg smörpapper på en bricka eller liknande för att lägga de färdiga glassarna på. Smält blockchoklad och bred på bananen eller doppa i. Chokladen stelnar snabbt då den kommer i kontakt med den kalla bananen så det gäller att raska på. När önskad mängd choklad är på så strör du över toppingen eller rullar i den. Toppings kan ju vara vad som helst du tycker passar. T.ex. kokos, hackade nötter, strössel, chokladkross mm.

Servera på en gång eller lägg tillbaka i frysen och vänta på rätt tillfälle. Let the fredagsmys begin!

 

1 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Mormorsglamour-pyssel och inredning 19 april, 2013 at 07:07

    Vilken himla rolig idé! Perfekt om man har bananer hemma som blivit övermogna och ingen vill äta.
    /Helena

  • Svara Helena Nygrund 19 april, 2013 at 09:44

    Vad jag älskar den här bloggvärlden där man överröses av fantastiska tips!
    Bananglassen måste definitivt provas.
    Kram och ha en fantastisk helg.
    Helena N

  • Svara Romladolcevita 19 april, 2013 at 15:05

    Super bra tips. Ska testa i helgen. Ciao från Italien.

  • Svara Johanna 19 april, 2013 at 15:51

    Detta ska jag definitivt testa!

  • Svara Liie 19 april, 2013 at 17:29

    Såg ju faktiskt grymt gott ut det där! Där har jag något att göra av de gamla bananerna då, normalt vill jag att de precis ska ha blivit gula när jag äter annars 🙂

  • Svara Maria 19 april, 2013 at 21:07

    Mums så gott det ser ut!
    Du har så rätt… det är mysigt att sitta på kökssoffan med kaffe och tidning 🙂
    Kram /maria

  • Svara På Selmas gata 19 april, 2013 at 21:16

    Vilket bra tips! Det ska jag minnas. Jag har just hittat till din blogg och läser nu tillbaka lite.

    Oj vad jag kände igen mig i inlägget om den givmilda katten! Vi flyttade från lägenhet till hus på landet och tog då (givetvis) med oss katt och hund.

    Katten älskade sitt nya liv och ville mer än gärna bidra till försörjningen genom att komma med möss och småfåglar som släpptes lite här och var… *kräk* Numera bor vi i stan igen, i en lgh, och katten har faktiskt flyttat vidare till mina svärföräldrar som är betydligt mer kattvana än undertecknad…:) Ha en fin helg! Kram/Tanja

  • Svara Nina 21 april, 2013 at 00:24

    Bra tips! Lite nyttigare glass är perfekt när de små skriker efter glass. Önskar dig en fin söndag!

  • Lämna en kommentar

    Close