Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 maj, 2013

Stora Bloggdagen, stora upplevelser

Igår gick den av stapeln, Stora Bloggdagen. 130 tjejer (och typ 3 killar) möttes på Clarion Hotel vid Skanstull och var laddade inför föreläsningarna och att få träffa och mingla med bloggvänner.

När jag gick trapporna upp till salen blev jag lite pirrig, som första skoldagen med nya klasskamrater. Kommer nån vilja prata med mig, vågar jag ta kontakt med de andra vars bloggar jag läser varje dag? All oro försvann när jag fick se alla glada, vackra, duktiga och öppna tjejer där uppe. Alla hade väl samma känsla som jag.

Tre föreläsare stod på schemat för eftermiddagen, Malina – Malenami, Jannice – Add Simplicity och Maria – Made by Mary. Initaivtagare var Jannike – Bromans Bravader. Stort tack för ditt engagemang och fina jobb. Hoppas du fick blodad tand och orkar göra om succén.

Först ut var var Malena, denna vackra och energifyllda finlandssvenska. Jag ska erkänna direkt och säga att jag aldrig läst hennes blogg och innan denna dag aldrig hört talas om henne. Mycket konstigt! Vilken vacker blogg och vilken härlig tjej. Hon berättade om sin väg till framgång, för framgång har hon verkligen. Finlands största och första bloggstjärna. Tycker alltid det är lika intressant att höra om varför nån började blogga och hur de gått tillväga för att få rull på sin blogg. Speciellt av en någon som Malena som nått sådana höjder och varit sina ursprungsideal trogen.

Sen var det vinstdragning av fina presenter från diverse sponsorer, gofika och högljutt mingel. Åh vad trevligt det var att få hälsa och få ansikte på de man känner fast man ju inte alls gör det. Så är det ju när man läser en blogg under en längre tid. Man får inblick i en främlingsliv och efter ett tag så känns det som om man känner personen. Så är det ju så klart inte. Jag hamnade med ett härligt gäng pysselbloggare och kände mig lite starstrucked. Dessa fantastiska tjejer inspirerar mig så mycket!

Härligt prisbord vilket jag tyvärr gick lottlös från… Två kreativa drottningar Sofia – Hildas Hem och Helena – Craft & Creativity

Jannike och Jannice! Tack för all inspiration och ert jobb denna dag. 

Lina utan blogg, Karin – Pysselbolaget, Malin – Pastill och Helena – Mormorsglamour.  Kreativitet personifierade!

Efter pausen hade Jannice en föreläsning om Feng Shui och visade ett gediget bildgalleri med hem man satt och dreglade över. Så mycket ögongodis och mycket information.

Dagens oufit och ett kärt återseende med en julbloggare, Therese. Jag började ju som bloggare med att bara blogga om julen, om ni minns…

Efter en kortare paus var det Marias tur att beträda scenen. Följt hennes vackra matblogg och är ett stort fan av hennes jobb. Så vackert och så inspirerande. Hon har även berättat på bloggen om sin stroke hon fick och hennes kamp tillbaka och att leva med kroniska smärtor. Nu berättade hon ännu mer och det var många tårar i publiken. Hennes historia är både svart och ljus. Och ljus skulle jag säga att hennes person är. Ett stort leende och stor generositet. Att orka vara så positiv trots svåra smärtor och åratal av sjukdom bevisar att ingenting är omöjligt. Tack Maria, du inspirerar säkert mer än du tror!

Det ämne som gav mest frågor till samtliga föreläsare från publiken berörde företagandet bland bloggare. Här stod tre framgångsrika bloggare och alla ville veta hur de lyckats. Hur ska man få ekonomi i bloggandet? Hur kan och ska man ta betalt? Detta är fortfarande en relativt ny typ av mediakanal och ekonomi. Finns inga regler eller givna råd att gå efter. Ett hett ämne för en annan Stor Bloggdag, kanske?

Efter ännu mer lottdragning och vinstregn var tyvärr eftermiddagen slut. Jag hade till mitt förtret ingen möjlighet att vara med på middagen som följde. Får se på andra bloggar om den fest jag missade. Men var är en fest med härliga bloggare…? Säkert underbar.

Comments (7)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.