Följ mig:
Maträtter

Grekisk sallad – på riktigt

7 maj, 2013

Sommar och sol! Grillat, rosé och grekisk sallad. Så vill jag ha det. Och det gör inget om det är flera gånger i veckan hela sommaren.

Men – det ska vara en riktig grekisk sallad! Ingen majs, ingen fefferoni, ingen isbergssallad och inget bulgur eller sånt tjafs. Rent och tydligt. En grekisk bondsallad rätt och slätt. Och nu närmar vi oss tiden med härliga solmogna grönsaker som smakar så mycket mer.

Grekisk sallad

Ingredienser: Tomat, gurka, grön paprika, röd lök, fetaost, oliver, olivolja, vitvinsvinäger och oregano.

Grekisk sallad

Jag är grekofil, kanske nämnt det tidigare. Båtluffat en massa gånger och kommer säkert göra det en massa gånger till om jag får möjlighet. Vet att många säger att grekisk mat är tråkig och ”det är ju bara tzatziki och grillspett”. Då har man kanske inte vågat se längre ner på menyn eller tagit sig längre in i gränden där det ligger riktiga grekiska ouzerior med meze, som det ska vara. Alla fantastiska röror, fisk, skaldjur och kött, bläckfisk och grönsaksrätterna ska vi inte prata om å vad gott. Eller pajarna, eller saganaki cheese… Tur att jag ska äta grekisk sallad till lunch idag. Den riktiga varianten, så som jag vill ha den.

 

Du kanske också skulle gilla en härlig italiensk caprese?

Caprese

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Helena Nygrund 7 maj, 2013 at 09:24

    Jaha då var det avgjort, nu har du frestat mig så mycket att jag också måste hem och fixa en äkta grekisk sallad idag.
    Å nu vart jag sugen på dolmades också, det är så himla gott.
    Ha en fantastisk dag du fantastiska kvinna.
    Kram Helena N

  • Lämna en kommentar

    Close