Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 maj, 2013

Europeisk schlager-knytis – perfekt till Eurovision!

På lördag smäller det! Det är Eurovision i Malmö och vi ska försvara titeln, eller hur!? Jag kommer helt klart vara bänkad och heja på Robin och spana in den svenska tv-produktionen. Grymt höga förväntningar!

Att missa finalen går ju inte och det har jag nog aldrig gjort. Tvärt om! Jag brukar göra en fest utav det. Nu är det nått år sen men jag ordnade under flera år ett europeiskt knytis hemma. Dvs alla gäster fick tjinga ett land och ta med sig en maträtt därifrån. Åh vad kul det var att se kreativiteten flöda.

Malin som bott i Barcelona gjorde en spansk bondomelett – tortilla, Caroline som bott i Frankrike hade med sig en massa smarriga och väldoftande ostar, jag hade (inte helt otippat) valt Grekland och gjorde lammfärsbiffar och tzatziki, osv. Tror nog killkompisarna ändå var mest innovativa; Andreas valde Italien och kom upp med en capricciosa från pizzerian på hörnet och Greger valde Sverige och slängde ihop en marängsviss. Vilken middag det blev! Var nog 12 pers så det bidde en hel del mat. Buffén byggdes upp i köket och sen moffades det framför TV.n med seriös betting.

Så, dra ihop några vänner på lördag och ge i uppdrag att laga rätter från Europa. Allt från pesto till palt!

För att göra det lite piffigare och mer festligt kan du göra vimplar och/eller flaggspel. Spara ner bilderna nederst och skriv ut. (Och nej, du ser inte fel, alla europeiska länder är inte med på bladen.) Klipp eller skär ut, vik dubbelt och fäst med dubbelhäftande tejp runt tandpetare eller tråd.

Små snittar; Italien – parmesan, tomat, salami. Sverige – köttbulle, lingon, pressgurka. Frankrike – baguette, paté, dijon, picklad gurka och lök.

Ladda ner flaggorna HÄR och ännu fler HÄR.

Hoppas att rätt låt nu vinner och att ni får en toppenkväll. Heja Sverige!

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.