Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 maj, 2013

Hurra! Badrummet måste renoveras

Åh så spännande! Vi ska renovera badrummet och nu ligger vi i planering- och drömstadiet. Idag är det ett badrum från 70-talet med många skador och skavanker så det är inget snack om att det ska göras om. Bra, för att bygga om bara för att designen inte är uppdaterad är inte jätteekonomiskt.

Huset är från 1940 och har många tidstypiska funkisdetaljer bevarade så att skapa ett funkisbadrum är givet för oss. Funkis känns rätt fast det inte är den hetaste trenden i inredniningsvärlden just nu. Det känns bra för då skapar vi något unikt men samtidigt dåligt, för att hitta produkter, inspiration och läsning är det lite knivigare med. Söker mig ner i arkiven och försöker skapa mig en bild av vad vi ska ha.

Så här ser det ut i dag, några klassiska “före-bilder”. Det är då iordninggjort på 70-talet med tydlig funkisinspiration som det gröna kaklet i 8 rader men i övrigt är det mycket att önska. Toaletten ligger tex utanför, separat. Lite knas upptäckte vi efter några veckor i huset. Hoppas på att kunna slå ihop ytorna och med det skapa större badrum.

 

Här är ett moodboard med inspiration över vad vi ser framför oss.

Tidplanen? Ja, det är inte jul än…

Follow on Bloglovin

Bilder från Byggfabriken

Comments (2)

  • Vad roligt med badrumsrenovering och att ni tänkt följa husets själ. Inbyggt badkar är verkligen supersnyggt! Ser fram emot resultatet!

    /Anna (från AnnasJul, som nu med har en året runt blogg).

    • Helena - amelia.se

      Halloj! Vad kul att du bloggar året runt, måste kollas in omedelbums!
      Vi hoppas vi får till det med det inbyggda. Ger lite mer ombonad känsla.

      Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.