Följ mig:
Maträtter Midsommar Spotlight Bakning

Jordgubbssallad – jordgubbar med basilika & lime

19 juni, 2013

Visst, jordgubbar vill man nog ha som dom är så här års, med glass eller mjölk. Eller på en smarrig sommartårta. Men ibland vill man hotta till dem för att få lite variation och om ni är som jag som redan avverkat några liter så kan denna fräscha sallad vara ett alternativ.

Lime och basilika passar gubbarna oväntat bra. Och servera med tex en citronkesella så blir det en smaksensation. Vansinnigt enkelt men även vansinnigt gott!

Jordgubbssallad – jordgubbar med basilika & lime

Ingredienser:
2 liter jordgubbar
2 st lime
Basilika efter smak
0,5 dl rörsocker

Gör så här: Dela jordgubbarna i bitar och lägg i skål. Pressa över lime, strö över socker. Skär basilikabladen i strimlor och strössla över jordgubbarna. Blanda försiktigt. Låt stå ett tag innan servering så gubbarna får ta smak av lime och basilika. Servera med förslagsvis yoghurt eller citronkesella.

SparaSpara

SparaSpara

1 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Mia 19 juni, 2013 at 22:07

    Det vattnas i munnen. Dina Itiala skålar är fina. Min mamma hade dom.

    • Svara Helena - amelia.se 20 juni, 2013 at 07:50

      Vad bra! Bara att mumsa på!
      Visst är de fina?! Och klassiska. Just dessa skålar hittade jag för en billig penning på Höganäs Outlet. Verkligen ett ställe att rekommendera.

  • Svara Anna/Rackarungar 20 juni, 2013 at 11:31

    Så gott, testa också med lite balsamvinäger nästa gång, oväntat gott!

    • Svara Helena - amelia.se 20 juni, 2013 at 14:39

      Åh, tack för tipset. Passar nog perfekt. Tycker annars att balsamvinäger är för sött till sallader tex. Men här är det nog perfa!
      Glad midsommar!

  • Lämna en kommentar

    Close