Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 juli, 2013

Tips på ännu godare färskpotatis

Älskade färskpotatis! Finns det nån annan vara som blir billigare samtidigt som den blir godare? Tror inte det. I maj dyker det upp färskpotatis från Marocko och andra länder för 50 kr/kilot eller mer och de är vattniga och smaklösa. Till midsommar dumpas priset och de svenska, närodlade små knölarna smakar gudomligt. Nu hittar man potatis överallt för 1 kr/kilot och de är som bäst. Tänk om allt var så…! Passa nu på att gotta er i denna lilla guldklimp.

Att koka potatisen med dill för att göra den godare är väl ingen nyhet men jag fick ett tips jag vill dela med mig av. Ja, det är ju inte direkt raketforskning men det kan göra en sommarmiddag lite, lite härligare. Det är alltså att vänta med att salta vattnet tills det kokat upp med potatisen i. Det gör att potatisen behåller sin fasthet bättre. Så, där har ni det.

Sen så finns det ju en massa härliga varianter så som potatissallader och att rosta potatisen på grillen. Det har jag ännu inte gjort denna sommar så det ska jag återkomma med med bilder.

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.