Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 juli, 2013

Åk till Söder & säg omelett hos Babylon

Vet inte om jag är sist på bollen eller om det är en trend i uppdanande men tycker mig se omeletter på stans restaurangmenyer nu mer. Inte mig emot, älskar omelett och speciellt att göra själv. Världens bästa fast food egentligen.

En härlig krog vid Medborgarplatsen och Björns trädgård, Babylon, serverar de mest fantastiska omeletter i superskön miljö. Blivit en favvis då jag jobbar i närheten. Mycket hipster och söderhäng över hela alltet.

Perfekta lunchstället då omeletten blir klar i en handvändning och serveras innan jag hunnit ta från bröd- och salladsbordet. Om ni har vägarna förbi måste ni prova omelett med chevre och färsk babyspenat. En fullträff!

Lokalen är  långsmal och helt öppen mot Björns trädgård. Perfekt nu på sommaren så om man inte får plats på uteserveringen kan man sitta inne men med med “utekänsla” så att säga. Babylon har fått omdömet att vara hundvänligt dessutom, gissar att det har med uteserveringen att göra. Skulle nog vilja addera barnvagnsvänligt då av samma anledning.

Mycket förtjust i de hängande ormbunkarna. Snyggt med grönskan så nära den lilla parken precis utanför. Ute blir inne och inne blir ute.

Avslutar lunchen med perfekta croissanter. Om nu inte omelett är din grej serverar de även andra rätter. Bl a polska piroger som även det blivit en trendrätt. Gott!

Perfekt uppsving av Björns trädgård som förr kallades Sveriges farligaste plats då det var mordtätast i landet. Skönt att ha fått bukt på det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.