Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 oktober, 2013

DIY spetsad pumpa. Snyggaste halloweenpumpan?

Att pynta hem och trädgård med halloweenpumpor är enkelt sätt att skapa stämning. Klassikern är att man tömmer och skär till pumpan med läskiga ögon och ett grin med glesa tänder för att sen sätta ett ljus i. Men om man inte vill stå och skära och karva så kan det räcka med att måla, rita eller dekorera direkt på pumpan och ändå få en snygg och/eller spöklikeffekt.

Till halloween är det svart och orange som är huvudfärgerna och målar man den orangea pumpan med svart färg så har man redan där gjort sig en riktigt halloweendekoration. Jag ville göra en pumpa som hade den där spöklika känslan men ändå var snygg och stilig. Tänkte att spets, som verkligen är mjukt och feminint och samtidigt har lite av spindelväv över sig, kunde vara en fin kombination ihop med pumpan. Om jag fäster spetsen tätt på pumpan och sprayar svart, blir det då en orange spets på den svarta pumpan? Måste testas och jag blev mycket glatt överraskad av resultatet. Snyggt, halloweenigt och lagom spöklikt. Eller vad tycker du?

Så här gjorde jag: Valde en spets som var ganska tjock, så att spryafärgen inte skulle gå igenom. Fäste med en nål uppe vid skaftet och löpte rakt ner mot botten, klippte av och fäste med en ny nål. För att spetsen skulle ligga tätt fäste jag med fler nålar längs med spetslängden. Gjorde likadant jämnt runt hela pumpan. Här valde jag att ha ganska brett mellan spetslängderna men det är ju en smaksak om man vill ha mer spets.

Jag ville ha stjälken i sin naturliga färg så den klädde jag in med maskeringstejp och tidningspapper. Satte pumpan på en tom konservburk på tidningspapper för att få upp den lite och underlätta sprayningen. (Sprayar utomhus för de starka kemikalierna i sprayfärgen.) Sen så sprayade jag ett lager på pumpan och spetsen. Sprayade extra in i spetsen för att få fram mönstret men inte för mycket så det skulle blöda, förstöra mönstret. Det räckte med en sprayning. Lät pumpan torka och sen vände på hela kalaset för att spraya undersidan.

När hela torkat tog jag in pumpan och lossade försiktigt på papper och tejp för att sen mjukt lossa på nålar och spets. Mönstret fanns där, det hade lyckats!!

Mer halloweenpyssel hittar du här. Boohoo!!

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.