Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 oktober, 2013

Halloweenpumpa med fladdermöss

En typiskt halloweendetalj är ju fladdermöss och kombinera det med en orange pumpa blir ju så mycket halloween som det bara går, tänkte jag. Men att bara måla eller karva en fladdermus ger inte den effekten jag var ute efter. Jag ville göra något som stack ut, bokstavligen. Så jag satte fladdermöss av papper på pumpan. Ville ha effekten av att det var en svärm fladdermöss som kom mot mig, så det skulle vara en stor närmast och sedan skulle de små blodsugarna bli mindre och mindre. Då fick de största vara i papper och de andra målades dit med spritpenna.

Fladdermössen gjorde jag av svart papper som jag vek på mitten. Ritade en halv fladdermus mot mittenviket och klippte ut. På så sätt så fick jag en helt symmetrisk fladdermus som också såg “flygande” ut. Gjorde den andra lite mindre än den första osv för att få den där känslan av att de flyger mot mig. Fäste dem med svarta knappnålar

Sen ritade jag mindre fladdermöss med blyerts och fyllde i med svart spritpenna. Detta är en pumpa som lämpar sig bäst inomhus kan då också tilläggas.

Här hittar du mer halloweendekorationer och -pyssel.

Å vad jag har gått i gång på pumpor detta året. Har väl aldrig gjort så många?! Men det har nog att göra med att jag fördriver mina dagar med att vänta på bebisen som ska komma vilken sekund som helst. Att göra en pumpa kräver inte det minsta kraftansträngning, egentligen, så det har nog passat. Sen att jag har två småtroll i dagisålder som frågar varje morgon om det är idag det är “bus eller godis” har nog hjälpt till lite. Kan ske ska börja funta på alternativ till pumpor. Eller börja julpyssla… Eller så får bebben komma NU!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.