Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 januari, 2014

Trendspaning på Formex – Olika material får mötas

När man går runt på Formex och börjar se saker i olika montrar som påminner om varann kan man ana en trend. En sak som jag såg och gillade var föremål där olika material möts. Där t.ex. ett tråg är i metall och handtagen är i läder. Det blir med en gång nånting intressant. Och det är inte helt svårt att göra själv med sina saker man har hemma. Ja, kanske inte glas då…

Choff hade just fina zinkbaljor med läderhandtag. Gissar att de bara kommer bli finare och finare när de används, både lädret och zinken.

Finska Verso Design visade upp superfina korgar med handtag av filt. De ljusa träkorgarna blir ju rätt bleka utan handtagen. DIY: Klipp till remsor av kraftig filt och häfta på din korg och du har en nypiffad korg.

Holmegaard hade en mycket vacker och tilltalande monter med sina glaskupor hängande på väggen. Dessa glaskupor kan fyllas med vad man själv vill. Det jag gillade var det fina lädret mot det lätta glaset. En fin kombination.

Detta kanske inte är lätt att göra själv men det är inspirerande med handtagen. Blir sugen på att sätta läderband på gamla konservburkar som man perforerar, gör hål på, för att få läckra ljuslyktor att hänga i trädgården. Ja, det ska jag göra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.