Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 januari, 2014

Fler favoriter från Formex

Ja, några favoriter till från Formex vill jag visa.

Danska Nomess jobbar med saker som ger just no mess. Precis vad många behöver just nu; struktur. Och det ligger helt i tiden då en av de fem trenderna jag fick höra på Stora Trenddagen var struktur. Struktur på både sakers yta och struktur i vårt liv. Att ta hand om de saker vi redan äger.

Jag hade aldrig hört talas om Nomess så det var en kär bekantskap. Helt i min stil, det stilrena och rena. Väldigt danskt.

Skolådorna nedan är supersnygga och funktionella då man ser vilka pjuck som ligger där i. Det skulle jag behöva då det är kaos bland mina skolådor

Dessa små förvaringsbollar var läckra och roliga.

En annan ny bekantskap, också dansk, var kocken Nicolas Vahé. Han har startat en serie med matvaror och redskap. Otroligt snyggt gjort. Skapade habegär på det mesta.

Hoppas innerligt att några butiker tar in hans sortiment för jag ville ha dessa fina flaskor med ready to cook riz au lait, vilket jag aldrig testat men blev nyfiken på.

Svenska Ponpon hade en mycket rolig idé. Stora pappersblock som man kan skriva menyn på eller ha som bordstabletter.

Hedrligt bryggkaffe verkar vara hetare än någonsin. Sagaform (som fyller 20 år i år) lanserar nu en ny kaffetermos. Mycket snygg och  ergonomisk, ska passa alla händer; stora som små och ömma. Finns i vitt och svart.

Kristina Stark visade en snygg bryggkanna i porslin. Brygg rätt ner i kannan. Karin var dessutom årets vinnare av Formex Formidable

Kähler har skippat kannan helt och man får brygga rätt ner i muggen.

Jag gillar lampor och kan tyvärr aldrig känna att jag fått nog. Dessa avskalade från Hübsch tilltalade mig. (japp, danskar de med…) Moderna och klassiska på en gång.

En otroligt smart tjej är Ulrika Nilsson,  Iluni som gjort en sladdlös lampa. Snygg OCH smart lampa och den där lädersedeln är ju pricken över i. Perfekt att hänga i närmsta träd i sommar och uteplatsen blir grannskapets snyggaste.

En annan snygg och smart lampa var Återbrukshyttans lampa, gjorda av gamla damejeanner.

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.