Följ mig:
Mat & Recept Okategoriserade

Popcorn med smak – perfekt till "Mello-mys"

31 januari, 2014

Popcorn! Älskade popcorn! Jag är mer åt salta snacks än godis när det kommer till bio och soffmys. Och popcorn är klassikern. Så härligt med de varma poppisarna, kan verkligen frossa. Något som gör dem ännu godare är att smaksätta popcornen. Och svårt är det inte heller.

Nu börjar tv-säsongen med Melodifestivalen och snart Let’s dance. Vad kan då inte vara bättre än härliga smaksatta popcorn?

Egentligen så kan man smaksätta popcorn med vad som helst, det man tycker om. Några favoriter är parmesan, curry, tryffel och röd paprika med chilli.

Gör så här: Poppa popcorn med majskorn eller poppa micropopcorn och lägg i en stor skål. Smält 25-50g smör i en kastrull och häll i önskad smaksättning; 1 msk curry (pröva gärna grön currypasta, 0,5 tsk), 1 tsk tryffelolja eller 1 msk paprika med lite chiliflakes. Smakerna mår bra av att få lite värme. Häll över smöret med kryddor på dina varma popcorn och blanda väl. Salta efter smak om det inte är saltade micropoppcorn för då behövs inget extra salt.
Finriven parmesan däremot ska blandas i de varma popcornet efter att lite smält smör blandats med popcornen.

Om man serverar en buffet med smaksatta popcorn vill man nog berätta vad det är för smak. Små flaggor på grillpinnar som sticker upp mitt i popcornen är fint. För att få pinnen stå stadigt så lägger jag en liten potatis i botten och sticker ner pinnen i den.

1 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close