Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 februari, 2014

Barnen sover hela natten i egen säng – CECK PÅ DET!

WOW! Vilken grej! Det tog bara 4,5 år innan vi fick kläm på det… Varje natt har små trippande steg hörts från barnens sovrum med styre mot vår sovkammare. Sen har vi legat där, hela familjen och myst/trängts. Med en liten bebis som ammar och ligger i min armhåla större delen av natten är det ingen höjdare. Nu fick det bli krafttag.

Vad är bättre krafttag än en muta? Eller muta och muta… Kanske ska kalla det ett pris i stället. Känns bättre för mitt mammasamvete. Fick en bra hint från min underbara BVC-tjej. Sätt ett mål med hur många nätter de ska klara att sova hela natten och ge ett pris när de klarat dem. Klippte ut två ormar ihop med barnen och de fick sätta på ett klistermärke  för varje natt de klarat sova själva på sin orm.

Vid första försöket (natten) var det redan en succé. Jag å maken vaknade och kände inte igen oss. “Så här stor och luftig säng brukar vi inte ha”. Sen kom det två rufisga och mäkta stolta troll och ropade “Vi har sovit hela natten i vårt rum”. 

Att vi inte gjort detta tidigare?? Får försvara mig med att tro att de var inte mogna innan. Nu när ormen är avklarad, kommer de återgå till nattvandringen? Återstå att se…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.