Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 mars, 2014

Favoritmackan just nu

Älskar mackor! Om det gick (hälsa och vikt) så tror jag banne mig att jag skulle kunna leva på mackor, av alla de slag. Just nu är jag inne i en knäckeloop och här hemma har vi nu fem olika sorters knäcke. Men det är egentligen inte det som är grejen just nu, det är leverpastejen! Kanske behöver extra mycket järn och protein som tokammande kvinna och kroppen då ropar efter “lepa”.

Leverpastej på knäckebröd med tunt skivat äpple, det är grejer det. Till frulle, mellanmål och den syndiga kvällsmackan. Den salta pastejen ihop med det sötsyrliga äpplet är perfekt. Äpplet får absolut inte vara för sött, då blir det mjäkigt och är det för surt, ja – då skär det sig tycker jag.

Som mammaledig så blir mattiderna lite oregelbundna. Får äta när det är en lugn stund helt enkelt och i kombination med att jag aldrig varit bra på att laga riktig lunch blir det gärna mackluncher i farten när jag är hemma. Inte mig emot men då måste jag se till att fylla på så att jag sen inte kraschlandar på kvällen med en Nutellamacka… har ju hänt…

Har jag nån på besök mitt på dan eller är i stan då äter jag en “riktig” lunch. Måste bli lite bättre men det kommer nog ge sig när lilleman också ska äta lunch och inte bara tutta till sig sin lurre.

Men nu är det frukost! Ha en fin lördag!!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.