Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 april, 2014

Mimosa – Perfekt drink till brunch, fördrink och påsk så klart

Skåla med Mimosa! Önskar du starta måltiden med något lätt och fräscht och vad kan då vara bättre än Mimosa?

Mimosa är en drink som är väldigt bra till brunch eller som fördrink. Med sin glada gula färg passar den dessutom väldigt bra i påsktid.

Champagne och apelsinjuice, det är det enda som behövs. Det är en mycket trevlig kombination som funkar så bra och passar till många tillfällen.

Kanske dumt att blanda med de finaste, dyraste champagnerna så något mousserandevin kanske är att föredra. Om man nu inte vill lyxa till det något vansinnigt denna påsk dvs.

Mimosa

Ingredienser:
Champagne eller mousserande vin 2/3
Apelsinjuice 1/3

Gör så här: Häll juice i ett champagneglas (eller vinglas) så det fyller 1/3 av glaset. Sen toppar du med det bubbliga vinet de resterande 2/3. Häll i lite åt gången för det kan bubbla över om man är för ivrig…

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.