Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 maj, 2014

Glassig efterrätt i glas

Får det lov att vara en tjusig glass till efterrätt? Eller kanske något gott för Eurovisionfinalen på lördag??

Nu när vår lille kille börjat äta puréer och mat blir det en del glasburkar över. Det kliar ju i fingrarna att göra något mer med dem än att bara skicka dem på återvinningen. Finns så klart mycket att hitta på och ett sätt är att använda burkarna som serveringsskålar.

När det är just i glas är det fint att visa vad som är i glasburkarna och då lägga en efterrätt i lager är ju passande. Eftersom jag är lite barnsligt lagd kommer jag att tänka på de där stora förpackningarna med tre sorters glass med olika färger. Om man lägger dem i lager och med något gott emellan för att förstärka de olika lagren var tvunget att testas.

Mellan lagren hade jag jordgubbssylt och riven mörk choklad men här är ju variationerna och möjligheterna oändliga. Jag gjorde så att jag tinade glassen något innan jag lade i första lagret och sen stoppade jag in glasburkarna och glassen i frysen för att stelna tills nästa lager. Lite pilligt men med små skedar och lite fingertoppskänsla blev det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.