Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 maj, 2014

Bilder från vår vardagsrumshörna med kokböcker, rottingvagn och snygglampa

När vi flyttade till huset för över ett år sedan fick vi tre gånger så stort och många härliga kvadratmeter att fylla. Det har tagit tid att känna in vad vi velat ha och var vi vill ha det. Vi har helt enkelt låtit huset få säga till oss vad det behöver.

Något vi dock har i mängder är kokböcker och vi har inte riktigt hittat en bra lösning för dem. Först hamnade de i bokhyllorna på övervåningen och det var ja ju helt galet. Närhet till kök är väl A och O? Sen visste jag exakt vilken hylla som skulle passa i köket men den har jag fortfarande inte hittat. Letar vidare…

I vintras, på en resa till Köpenhamn, var vi och åt på PatéPaté och jag blev så inspirerad av deras inredning att jag gick hem (eller flög) och gjorde likadant. PatéPaté hade fyllt det låga fönsterbrädet med kokböcker som till försäljning, bild nedan. Det jag också gillade var hur de använt fönsterhörnet, vinkeln för det är precis så vi har här hemma också. (Observera även den snygga möbleringen med olika stolar men med samma träslag för en enhetlighet)

Så så här blev det här hemma. I fönsterhörnet vid matplatsen utanför köket satte vi upp böckerna.

Böckerna har varit där i ett halvt år men lampan kom dit bara för ett tag sen. Det lampan Gatto från Flos. Har länge suktat efter den och tycker den blir helt perfekt i hörnan och fin med böckerna runt om.

Rottingvagnen fick jag i födelsedagspresent. Är just nu helt inne på rotting. Den där vagnen ska fyllas med allt som kan behövs vid ett matbord; salt, peppar, servetter mm. Är helt galet förtjust i den!!

Ett fikonträd i en korg mjukar upp och ger liv till fönsterbrädet.

Som sagt – vi har många kokböcker. Slås ofta av hur sällan vi faktiskt lagar utifrån recepten. Det är främst som inspiration, ögongodis, och så gör vi ändå som vi själva tycker och vill ha det. Men det är härligt att bläddra och lockas. Sen så är det roligt att se trenderna komma och gå. Många kokböcker har skickats vidare för de känts ytterst omoderna. Musse Piggs kokbok däremot, den har fått vara med i alla år, tror jag haft den sedan 1981. Älskad, välbläddrad och välanvänd. Nu får den stå bredvid boken om El Bulli – världens bästa restaurang. Det är till å ha bredd i sin smak, va?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.