Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 maj, 2014

Vardagsmat: Pasta carbonara med sidfläsk och salvia

Pasta carbonara, är inte det en rätt som alltid funkar så säg?!  En snäll och enkel pastarätt som ändå inte känns tråkig. Fast det är ju kul att variera sig så klart.

Och det ville jag göra när jag fick höra tipset att byta ut det givna baconet i carbonaran mot rökt sidfläsk och även att addera på färsk salvia. Var inte helt säker på att ungarna skulle gilla den lite starkare röksmaken hos sidfläsket och smaken av salvian men det var en fullträff.

Ingredienser:
350 g pasta
450 g rökt sidfläsk
1 kruka färsk salvia
1 gul lök
1 burk crème fraîche
salt & peppar
4 äggulor
riven parmesan

Gör så här: Koka pastan enligt förpackningnen. Skär bort svålen på det rökta sidfläsket och skär sedan fläsket i mindre bitar. Finhacka löken och stek ihop med sidfläsket i en het stekpanna. Ta bladen på salvian och hacka grovt. Häll i salvian i stekpannan sista minuten av sidfläskets stektid.
När pastan är 1 minut från att vara klar tas 1 dl av pastavattnet och sparas. Häll pastan i durkslag och sen tillbaka i kastrullen. I med det sparade pastavattnet och crème fraîche. Blanda samman och låt koka ihop nån minut till en krämig pasta. I med lök, fläsk och salvia.
Servera med riven parmesan, nymald svart peppar och en äggula.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.