Följ mig:
Mat & Recept

Min bästa picknickmacka med bresaola och västerbottenost

3 juni, 2014

Detta är, enligt mig, en perfekt picknickmacka. Så många goda smaker som kompletterar varann och blir en bra macka att just kunna äta på picknickfilten.

Har faktiskt ett förflutet som mackskapare, trott eller ej! Direkt efter gymnasiet fick jag jobb på en helt nyöppnad smörgåsrestaurang, Sandys, som låg vid Stureplan. Stället blev en succé, nu en kedja med butiker i 5 städer och jag blev en hejare på att göra mackor. Eller submarines som denna typ av macka kallas.

Dennapicknickmacka som jag ska tipsa om här var ingen vi hade på menyn men sättet att göra mackan är därifrån.

Så skär du en perfekta picknickmacka

Man skär baguetten uppifrån, snett ned i brödet. Locket blir som ett V, som en kil. Det gör att när sen fyllningen är på och locket läggs på sitter det stadigare än om man skär locket rakt av, som på en semla. Det är ju extra bra när en smörgås ska med på picknick så man slipper få fyllningen i knät!

För nån dag sen skulle jag göra picknickmackor och då passade jag på att fota dem för att lägga upp här. Kombinationerna av dessa ingredienser tycker jag är superb. Jag är mycket förtjust i salta smaker och vilken ost kan då vara bättre än västerbottenost? Och bresaola – va, vilken skinka! Så smakrik och len på samma gång. Perfekt i hop med väterbotten tycker jag. Och så lite söta tomater med pepprig ruccola och så är man i hamn!

  

Picknickmacka med bresaola och västerbottenost

Ingredienser till 3 mackor:
1 lång baguette
75 – 100 g bresaola
6-8 skivor västerbottenost
2 tomater
1 näve ruccola
olivolja
peppar

Skär brödet snett ned, som ett V. Börja i en av ändarna, där brödet är som hårdast,  för att få in vinkeln och skär sedan runt hela.
hyvla västerbottenost och lägg på. Fördela breasolan jämnt över ytan och sprid därefter ut ruccolan. Skär tomaterna och lägg överst. Ringla lite olivolja över hela mackan och peppra gärna med några drag från pepparkvarnen.
Lägg på locket och tryck till lite så locket kilas ner. Skär baguetten i tre delar och slå in i smörgåspapper. Redo att tas med på picknick och njutas.

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Susanne 3 juni, 2014 at 09:18

    Åh! Vilket bra tips, tack så jättemycket!! Får, kan du dela med dig av tonfiskröran ni hade på sandys? Älskade den under min studietid och den var en belöning efter klarade tentor. Vilka minnen du gav mig nu. Älskar bloggen btw.

  • Lämna en kommentar

    Close