Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 juni, 2014

Scones med grahamsmjöl & yoghurt

Scones med grahamsmjöl & yoghurt – sätter guldkant på alla långfrukostar.

Jajamensan, det blev en sådan frukost idag. Kombinationen 1: hungrig frukostmage, 2: bara tråkbröd i brödkorgen och 3: mycket energi är perfekt för ett sconesbak. Gillar scones som är lite grövre och aningens syrligare än vanliga helvita scones så jag bakar med grahamsmjöl och yoghurt eller filmjölk. Supergott tycker hela familjen. Och så snabbt och enkelt att baka så det är nästan så att det är bra att brödkorgen var tråkig. Kanske ska ha tråkbröd hemma oftare…?

Scones med grahamsmjöl & yoghurt

Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
1 dl yoghurt eller filmjölk

Gör så här: Sätt ugnen på 225°C och lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och smula ner smöret. Smöret arbetas in med händerna i mjölblandningen så att den blir grynig. Häll i mjölk och yoghurt och blanda till en kladdig deg med slev. Dela i åtta delar och gör små bullar som läggs på plåten. Nagga med gaffel några gånger och sätt sedan i mitten i ugnen. Låt grädda i 10 minuter. När de är klara får de svalna på galler. Avnjutes varma och nygräddade.

Bästa pålägget är en salt ost, typ västerbottenost, i kombination med apelsinmarmelad eller någon kraftig sylt. Det är grejer det!

Med det funkar med allt ju. Kaviar är faktiskt inte så dumt det heller.

Scones med grahamsmjöl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.