Följ mig:
Mat & Recept Okategoriserade

Vardagsmat: Kyckling med citron och dragon

21 augusti, 2014

I våras fick jag upp ögonen för dragon. Har inte riktigt fått kläm på den kryddan tidigare. Nu så gör jag gärna enkla såser och mat med min nyfunna kryddvän.

Kyckling och citron är väldigt bra ihop och med dragon blir det ännu härligare. Här är gårdagens middag som fick alla i familjen, stora som små, glada och mätta. Bådar gott för alla kommande vardagsmiddagar denna höst.

Ingredienser
5 kycklingfiléer
1 lök
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tärning hönsbuljong
1-2 msk dijonsenap
1 citron, pressad (zest av skalet om mer citronsmak önskas)
2-3 msk dragon

Gör så här: Hacka löken och stek med rapsolja i en gryta. Skär kycklingfiléerna i stora bitar eller strimlor och stek med löken. Vänd så att kycklingen får en lättstekt yta på alla sidor, så att köttets porer stängs. Häll på grädde och crème fraîche och låt kycklingen sjuda i såsen. Smula i en buljongtärning, pressa i saften av citron, klicka i dijonsenap och krydda med dragon. Låt sjuda tills kcklingen är genomkokt och såsen blivit en aningens krämig. Servera med förslagsvis klyftpotatis eller tagliatelle.

Ett gott tips: att ha dragon på klyftpotatis är en riktig höjdare har jag upptäckt. Då dragon finns med i bearnaisesås så tycker jag att klyftpotatisen får en hint av bea.

 

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Helena N 25 augusti, 2014 at 23:31

    Tack för det receptet bästa! Gjorde en redig sats, och en lite mindre utan lök till ”allergisk” dotter, och gissa om maten gick hem! Receptet läggs till favoriterna.
    Jag är inte heller någon större dragonlover, men här kom den verkligen till sin rätt, bokstavligt talat, hehe.
    Kramis

    http://helenanygrund.blogg.se

    • Svara Helena - amelia.se 28 augusti, 2014 at 22:28

      Åh vad glad jag blir!! Just nu är favvisen att ha rätten till tagliatelle. Blir en supergod pastarätt.
      KRAM!

    Lämna en kommentar

    Close