Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 augusti, 2014

Krämig kyckling med citron & dragon – perfekt vardagsmat

Krämig kyckling med citron & dragon har blivit en riktig favorit här hemma av både stora och små. En riktig vardagsmiddagshjälte skulle jag säga. Smakrik och enkel på samma gång.

För ett tag sedan fick jag upp ögonen för dragon. Har inte riktigt fått kläm på den kryddan tidigare. Nu så gör jag gärna enkla såser och mat med min nyfunna kryddvän.

Kyckling och citron är väldigt bra ihop och med dragon blir det ännu härligare. Här är gårdagens middag som verkligen fick alla i familjen glada och mätta. Bådar gott för alla kommande vardagsmiddagar framöver.

Krämig kyckling med citron & dragon

Ingredienser
5 kycklingfiléer
1 lök
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 tärningar hönsbuljong
2 msk dijonsenap
1 citron, pressad (zest av skalet om mer citronsmak önskas)
3 msk dragon

Gör så här: Hacka löken och stek med rapsolja i en gryta. Skär kycklingfiléerna i stora bitar eller strimlor och stek med löken. Vänd så att kycklingen får en lättstekt yta på alla sidor, så att köttets porer stängs. Häll på grädde och crème fraîche och låt kycklingen sjuda i såsen. Smula i  buljongtärningarna, pressa i saften av citron, klicka i dijonsenap och krydda med dragon. Låt sjuda tills kycklingen är genomkokt och såsen blivit en aningens krämig. Servera med förslagsvis ris, klyftpotatis eller tagliatelle samt sallad.

Också väldigt god att servera med klyftpotatis.

Ett gott tips: att ha dragon på klyftpotatis är en riktig höjdare har jag upptäckt. Då dragon finns med i bearnaisesås så tycker jag att klyftpotatisen får en hint av bea.

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.