Följ mig:
Bakning & Godis Spotlight Bakning

Recept på perfekta frukostfrallor

28 augusti, 2014

Nu har jag hittat det – ett recept på perfekta frukostfrallor! För visst är det väl så, att man vil ha nybakat bröd på morgonen men att ställa sig och sätta en deg är kanske inte det man förknippar med en vilsam morgon. Men nu ser ni, med lite planering kan man lätt få till det där nybakade brödet utan att behöva anstränga sig det minsta eller gå upp i ottan.

Kalljästa frukostfrallor

Tricket är att man fryser ner de ogräddade frallorna och tar fram de man vill ha kvällen innan och låter tina i kylen över natten. Fast en timmas jäsning i rumstemperatur innan gräddning krävs i och för sig.

frukostfrallor

Recept på perfekta frukostfrallor

Ingredienser
500 g mjölk
60 g jäst
900 g vetemjöl
50 g rumstempererat smör
25 g socker
25 g havssalt
sesamfrön

Gör så här: Blanda alla ingredienser och arbeta i en hushållsmaskin i 15 minuter eller för hand i 30 minuter. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.
Dela degen i tolv delar och gör avlånga frallor, ca 15 cm långa. Lägg i fryspåsar och frys in.
Kvällen innan de ska gräddas tas de fram och får tina i kylen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Låt frallorna jäsa i en timma i rumstmperatur innan gräddning. Pensla frallorna med vatten och garnera med sesam- eller vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Recept från Brunkebergs bageri

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

1 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Tina Sundling 28 augusti, 2014 at 08:27

    Ska testa i helgen Helena och låta dig veta hur det gick och vad vi tyckte 😉

    • Svara Helena - amelia.se 28 augusti, 2014 at 22:24

      Hoppas det faller er i smaken. Är man en surdegsälskare så är kanske inte detta grejen bara. Här snackar vi snällt, gott bröd!

  • Svara Mia 28 augusti, 2014 at 19:16

    Jag har ett jätte bra recept där man använder bakpulver och brödet står i kylen över natten.

  • Svara Sofia | Avocado Baby 29 augusti, 2014 at 20:49

    Finns ju många varianter av kalljästa frallor, men här är mina favoriter:
    http://www.avocadobaby.se/2014/07/kalljasta-frallor-aka-fyllefrallor.html

  • Svara Michaela 12 september, 2014 at 19:35

    Måste man frysa brödet? Kan man ha set i kylen över natten? Eller kan man efter jäst 1 timma baka direkt? Alltså inte ha degen i kyl/frys.

    • Svara Helena Lyth 12 september, 2014 at 22:04

      Hej Michaela! Nej verkligen inte, det är bara ett tips. Gör precis som du säger; jäsa och sen grädda.
      Lycka till!

    • Svara Helena - amelia.se 17 september, 2014 at 16:40

      Hej Micahaela. Oj vad svårt jag har att svara dig. Svarade via mobilen men det verkar inte ha registrerats… Nu kommer tredje försöket…
      Nej, du behöver inte frysa det utan det är bara ett tips för att du ska slippa sätta en deg på morgonen. Lycka till.

    Lämna en kommentar

    Close