Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 september, 2014

Passa nu på å njut av färsk majs

Att äta majs direkt från kolven tycker jag är så mycket godare än lösmajs. Tänk att det kan vara sån skillnad. Och skillnad det är det verkligen på kolv och kolv. Just nu är det säsong för majs och det är bara att njuta av den goda smaken av färskmajs.

Att grilla dem är supergott (med gottit kryddat smör mellan majsen och majsblasten) men att koka i saltat vatten i 10-15 minuter är ju enklare än enklast så det blev det. Och tipset är att ha mycket mer salt i kokvattnet än vad du tror.

Alltid älskat mat som äts på annat sätt än med kniv å gaffel. Blir liksom lite godare så. Och härligt att få sätta bettet i.

För några år sedan var vi på självplock av majs. Det var superkul att gå bland de manshöga majsplantorna och jaga mogna kolvar. Rekommenderas varmt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.