Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 september, 2014

Julen på ICA 2014

Just när sommaren bestämde sig för att göra en vända till så var det pressvisning för ICAs julsortiment. Det var produkter för mat, bak, dekoration, pyssel och inredning. Är ju helt galet att sitta här å tipsa om julnyhter när det enda man vill är att ta ett glas lemonad och njuta av solen. Men men… jorden snurrar och årstiderna kommer och går fortare än man tror.

Trenden för julen 2014, om man ska tolka ICA rätt, är att den fortsätter på tidigare års önskan om att ha en klassisk jul med känslan av att man fått vara med och göra själv, DIY – do it yourself. Sen så är definitionen av “att ha gjort det helt själv” väldigt relativt. Vissa gör verkligen ALLt själv från att grava lax, sätta pepparkaksdeg och hugga gran medans andra tycker de varit med och skapat sin jul själva om de fått rulla sina egna köttbullar. Butikerna bullar då upp med både färdigkokt skinka och rimmad för den som vill koka själv. Upp till dig och välja nivå.

Ekologiskt tar givetvis mer och mer plats även på julbordet. Flera ekologisk nyheter kommer till jul så som revbensjäll. Personligen så tar jag så många medvetna val som möjligt till hushållet och till jul känns det ändå viktigare. Det är ett sådant matinferno och att då veta att man i alla fall gjort smarta köp får det hela att smaka ännu bättre.

Superkul att höra vad ICA fått fram från konsumenttester angående julen. Några bubblare på listan över mat som vill in på julbordet var potatisgratäng och räkor. Ja, fisk och skaldjur ställer jag mig helt bakom men potatisgratäng tror jag inte kommer dyka upp här hos oss. Jansson kommer nog då bli sotis…

Okej, nu till produktnyhterna. Av de nyheter de visade så fick jag några klara favoriter. Dessa färdigvikta pappersservetter kommer bli en hit. Den sjuarmade ljusstaken är faktiskt precis den jag letat efter. Kombinerar den klassiska “trapplampan” med en modern stil. Härligt att den är så stor också.

Jag är inte så förtjust i fejkblommor och -växter men det är ju bra å slippa barr. Denna lilla, ja vad är det för träd, lärkträd??, var superfin. Såg denna typ av barrträd överallt i Köpenhamns butiker och restauranger förra julen.

Får aldrig nog av glasburkar. Denna trevåningshistoria är både fin att förvara saker i och att servera knäck å kola.

Kakstämpel piggar upp vilken mördegskaka som helst. Och glaskupa – ja, fint helt enkelt.

Inslagnings- och pysselmaterialet de visade var kanske lite väl av det traditionella slaget.

Maten som det bjöds på flörtade med julen men inte så det skrek jul. Men fänkålssalladen med mandlar, granatäpple och grapefrukt var superfin och passar mycket bra till skinka och lax.

Om jag säger saffranskladdkaka säger ni då JA TACK? För det gör jag. ICA – hit med receptet för denna måste jag göra.

Varorna finns att köpa på de flesta ICA Maxi och ICAs webshop

Comments (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.