Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 september, 2014

Blossa 2014 smakar lavendel och Provence

I dag, tisdag 9/4, kom avslöjandet om årets glögg från Blossa. Blossa14 smakar lavendel och en aningens honung. Väldigt somriga smaker som känns lockande nu i vårt sensommar-sverige. Får se hur det blir i december…

Blossa berättade hur de tagit fram smaken för årets variant. Då de nu är uppe i 11 årgångsglögger så förstår jag att tankar och idéer går i spinn. Här var det chief blender som njutit av sin lavendlerabatt hemma i trädgården som satte igång idéen.

Lavendel är en doft och smak som skiljer sig åt från fall till fall. Ena stunden så är det böljande fält nere i Provence och andra gånger så är det mormors linneskåp. Blossa14 ska vara åt Provence om ni undrade.

Personligen måste jag säga att jag stack ner näsan både en och två gånger, sippade och sörplade men hittade ingen lavendel. Det var en fin glögg och den kommer gå hem men lavendel skulle jag aldrig ta i ett smaktest. Bra för dig som känner dig tveksam till smaken.

Flaskan har böljande lila ränder på flaskan vilket ska föra tankarna till lavendelfälten i Provence. Snyggt men kanske lite väl stramt. Men nu är jag en julfreak och gillar när flaskan känns julig eller åtminstone festlig.

Vi fick dofta på de olika kryddorna och destillatet.

Till drycken fick vi diverse snittar signerade franske Sebastien Boudet. Världens sötaste bagare! Han hade gjort ett makalöst gott bröd med glöggmarinerade fikon i. En höjdare! Serverades med aubergineröra på en och gåslever på en annan.

Eventet gick av stapeln i en gammal skofabrik. Om det var nån koppling där till glöggen tror jag inte 😉

Innan vi blev insläppta fick vi smaka på en annan nyhet från Blossa – Frisk. En vit lättvinsglögg med smak av fläder och citrus. Den var helt galet god. Den ska vi ha som dessertvin på jul. Perfekt.

Goda snittar även där och en härlig gitarrist som körde jullåtar i jazztappning. LIKE!

I vimlet mötte jag två kära julälskande bloggkollegor. Therese och Erica ville inte missa chansen att smaka på årets glögg. Erica har Sveriges största julblogg så hon kan det där med glögg!!

En tredje nyhet är årets vinglögg och hur den var presenterad fick mig att gå igång. Här var det jul med trä, jute, koppar, gran, kanel osv ihop med den lila flaskan. Lila skulle jag nog aldrig ta in som en julfärg men nu sörru, nu blev jag sugen. Snyggt!

Glöggen serverades kall i champagneglas. Undrar om smaken kommer fram mer när den värms??

Rapport från 2013 finner du här och från 2012 här

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.