Följ mig:
Maträtter Okategoriserade

Kokar rödbetor för hela slanten och veckan

9 september, 2014

Nykokta rödbetor med smör är en delikatess men även goda kalla i sallader och som tillbehör. Just nu så finns de i drivor i butiker och grönsakstorg, så passa på!

Men de tar ju en evighet att koka och tålamodet eller tiden finns inte alltid där så nu har jag kokat ett gäng som väntar i kylen, redo att tas fram till lunch tex – ett litet tips.

I går blev det en lunchsallad med kassler. Den söta rödbetan behöver en salt kompis för att komma till sin rätt. Chevre är en känd kombi till rödbeta men jag tycker den salta fetaosten nästan är bättre.

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara lovisawallin 9 september, 2014 at 20:55

    Rödbetor är så gott! Jag brukar ugnsrosta dem- men även det är tidskrävande! Hur koker du dem, skalade? Jag tycker de tappar så mycket färg då!

    • Svara Helena - amelia.se 10 september, 2014 at 10:00

      Hej Lovisa!
      Ugnsrostade, mumma!!
      Jag kokar dem alltid med skal för att de ska bevara smak, vitaminer och näring. Men kanske allra främst för att inte tappa färg. Tar inte bort blastknoppen eller den lilla ”svansen” heller. Kokar 45-60 minuter beroende på stolek och färskhet.

  • Svara Malin P 9 september, 2014 at 23:24

    Halloumi och rödbeta blir en fantastisk kombo 🙂

    • Svara Helena - amelia.se 10 september, 2014 at 10:01

      Hej Malin! Åh Halloumi, hur kunde jag glömma. Det allra, allra bästa. Mmmmmm!

  • Svara Sofia | Avocado Baby 12 september, 2014 at 14:25

    Tips är tryckkokare! Då säger det bara swisch så är de klara.
    http://www.avocadobaby.se

  • Lämna en kommentar

    Close