Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 november, 2014

Återvinningspysslat en julig pappersgirland

Nu är mina fingrar lite möra efter att ha jobbat hårt med finmotoriken. Har papperspysslat med återvinningsmaterial så som daterade tidningssidor och spillmaterial. Blev gröna långsmala papperspärlor och guldiga stjärnpapperspärlor.

Papperspärlor: Använder mig av gamla tidningssidor där det är mycket grönt för att få gröna pärlor. Gör en mall i kraftig kartong i form av en kil, 2,5 cm bred i botten. Ju längre kilen är desto tjockare blir pärlan. Måttade ut gröna ytor på magasin sidorna, ritade runt mallen med penna och klippte ut kilar.
Snurrar kilen hårt runt en grillpinne (eller liknande) och avslutar med att limma med stift på de sista 4-5 cm av kilen så när pärlan snurras ihop fästes allt. Drar försiktigt av pinnen och pärlan är klar.

Stjärnformade papperspärlor: Klipper långa papperremsor, ca 25 cm X 1,5 cm.
Knyter en knut av pappret i ena änden och trycker till i de kanter och hörnor som blir. Den lilla tunga som sticker ut ska kilas in i knuten och kan få hjälp av att man klipper av hörnkanterna.

Den långa remsan ska nu vikas runt knuten och det formas automatiskt till en femhörning – en pentagon. Följ bara med så som den viker sig. Tryck till på alla långsidor så den får skarpa kanter.
Sista biten viks in i knuten så änden låses fast.
Lyft upp den lilla pentagonen och nyp runt de fem hörnorna så det blir till en stjärna Den platta pappersknuten blir en bullig stjärna.

Med nål och tråd trär jag på pärlorna till en girland. Stjärnorna sticker jag rakt igenom.

Hänger den på spegeln ovanför den öppna spisen där adventsljusstaken står. Guld/mässing och grönt återigen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.