Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 februari, 2015

I utkanten av möbelmässan sker det skojsigheter

Vet inte om jag kommer kunna ta mig till den pågående möbelmäsan i år vilket grämer mig. Men det sker en hel del inne i stan på så många ställen att det är omöjligt att kunna täcka allt. Mer eller mindre alla stora inredningsbutiker har olika sorters event och träffar.

I går tog jag mig an två events efter jobbet och är så glad för det gav sådan energi och inspiration.

Först ut var det en träff hos Gulled (agentur för bal Hay och Tom Dixon) för inredningsbloggare som Charlotte Bladh så fint sammanställt. Så givande att träffa “kollegor”. och jag blev lite star structed av att träffa Anna Braun, programledare för barnens favoritprogram Fixa Rummet. Det blev mycket prat om möbelmässan, blogg och barnrum.

De som spenderat hela dagen ute på mässan var trötta i fötterna och berättade sammanfattningsvis att de hade sett “många stora blå soffor, över lag mycket blått och lite grönt”. En gigantisk mässa nedkonkluderad till detta. Låter enkelt och bra.

Lokalen vi var i var fylld med möbler och saker från alla Gulleds varumärken. Blev som ett barn i en godisaffär.

Sen var det butiken Nordiska Galleriet. Där var det fullt ös med landets alla inredare och designers, kändes det som. DJ’s rockade och mingelnivån var hög.

Blev galet förtjust i de nya färgerna på den klassiska stolen Sjuan som dessutom fyller hela 60 år i år. Svagt rosa och mörkt, mörkt blå är färgerna i denna jubileumsutgåva. Sa jag att blått är färgen som gäller just nu…?? Ben i mässing! Jag smäller av så snyggt!!

Som ni kanske minns så ska jag måla väggen i matrummet blått och här var det inte bara en vägg som var blå utan flera. Om det är en trend som är säker så är det den att ljust&fräscht är på väg ut och mörka, mysiga färger så som mörkblå är på väg in. Eller på väg och på väg – den är redan här!

I samma veva var det premiär för Montanas nya showroom ett stenkast från Nordiska Galleriet. Jag är mycket förtjust i Montanas hyllor, skåp och lådor. Har själv en brun hylla som sängbord. Väggen med alla färger är som en vitaminkick.

Lämnade minglet när volymen var som högst. Hoppade resten av stans festligheter och tog mig hem. Funderar på hur mycket blått det är i mitt liv just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.