Följ mig:
Bakning & Godis Mat & Recept

Dagens afternoon tea hemma hos oss

21 februari, 2015

Det blev en en mysig afternoon tea med kära vänner. Köket fylldes av glada gäster och nybakade scones medans solen faktiskt lös starkt och gav våraning.

Har mina favoriter av vad en afternoon tea ska innehålla. Byggde upp en afternoon tea-buffé med:
• scones (recept nedan)
• hårdostar (cheddar, gruyère och lagrad prästost)
• krämiga och milda dessertostar (brie och getost)
• färskost (naturell och vitlök)
• skinka (rökt och kallrökt)
• grönsaker (tomat, gurka och paprika som är bra att ha på smörgås)
• 6 olika sylter och marmelader var av 4 är egengjorda.
• Som dessert blev det kladdkaka i små munsbitar

Önskar du flera passande och kanske mer matiga tips? HÄR hittar du 20 tips till brunchen

Scones med grahamsmjöl och filmjölk
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
1 dl mjölk
1 dl filmjölk

Gör så här: Sätt ugnen på 225°C och lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och smula ner smöret. Smöret arbetas in med händerna i mjölblandningen så att den blir grynig. Häll i mjölk och filmjölk och blanda till en deg med slev. Dela i åtta delar och gör små bullar som läggs på plåten eller två stora rundlar och kryssa med kniv över kakan – delas efter gräddning i 4 kvartar. Nagga med gaffel några gånger och sätt sedan i mitten i ugnen. Låt grädda i 10 minuter. När de är klara får de svalna på galler. Avnjutes varma och nygräddade.

När det ska komma ett gäng på nästan 20 personer mellan 1-43 år så är just afternoon tea bra. Det är mer än bara kaffe och bulle, inte lika omständligt som brunch men lika mättande. Tror vi kommer köra på fler sådana här träffar. Bra för oss med små barn att göra eftermiddagsbjudningar.

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

1 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Anna 21 februari, 2015 at 20:44

    Ser fantastiskt trevligt ut! Volonterar..

    • Svara Helena Lyth 22 februari, 2015 at 09:41

      Bra Anna! Då tar jag er som försökskaniner till nya recept 😉 Se er som kallade.

      KRAM!!

    Lämna en kommentar

    Close