Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 mars, 2015

Prima ballerina på parketten

Jag gick på balett när jag var liten. Eller balett och balett – tycker nog mest vi skulle vara mjuka trasdockor eller hårda trädockor. Men det jag minns mest var nog ballerinaskorna. Som jag älskade dessa små aprikosfärgade lädertofflor. De stod för nåt stort. Jag stoppade pastellfärgade bomullsbollar från Domus i tåspetsen för jag hade ju sett att de riktiga ballerinorna kunde stå på tå och då måste man ha nåt mjukt att stå på. Så tänkte jag.

Dräkten jag hade var ärvd från äldre kusin. Mörkblå med vita kantband. Jag ville så klart ha som alla andra – vita eller ljusrosa med volangkjol. Men icke.

Nära mitt jobb finns en balettbutik med all världens tänkbara attiraljer av danstillbehör. Tyll, paljetter och bevärmare i långa rader och alla regnbågens färger. Hade haft tanken på att skaffa ett par ballerinaskor, alltså riktiga ballerinaskor, och ha hemma som tofflor så jag trippade in och frågade mig fram. Fick prova miljarders olika för det är olika varianter i alla storlekar. Förklarade att jag inte ämnade dansa och “piruetta” i dem utan bara hasa runt hemma. Det var tydligen godkänt.

Svarta, vita, rosa, beigea eller röda var det jag kunde välja på. Så klart röda! Och för 190:- så är jag mycket nöjd. Faktiskt så har jag gjort en del piruetter måste erkännas. Dansade ju vidare ändå upp i gymnasiet så en del kan man ju. 5, 6, 7, 8… Chasse!

Perfekta gå-borts-skor då de tar ingen plats i lilla kuvertväskan. Eller som back up till höga klacken när man inte orkar med dem längre.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.