Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 mars, 2015

Grillrapporten med grilltrenderna för 2015

Förra veckan släppte ICA sin årliga grillrapport. Alltid lika intressant att få höra vad det svenska folket har för grillvanor och vad vi önskar se på grillen kommande säsongen.

Våren är ju här och det blir ljusare och ljusare. Snart står vi där ute vid grillen varje dag. Köket flyttar ut. Det är för övrigt en av trenderna som står med i grillrapporten. Min grill är min verkstad – Grillen blir i centrum och vi flyttar ut vårt kök. Till grillen skaffar vi nya verktyg i form av grilltermometer, anpassade grillpannor och fiskehalster. Vi bryr oss om vad vi grillar och vi vill att det ska grillas på bäst tänkbara sätt för har man köpt en rakarns dyr köttbit vill man ju få den perfket grillad också.

En annan trend, som kanske inte överraskar då denna trend är överallt just nu, är Glödhet Hälsa. Vi väljer råvaror med omsorg, väljer gärna ekologiska varor och efter ursprung. Gärna närproducerat. Tänker också på val efter säsong. Inte givet att vi utgår från proteinet längre heller. Tex att när sparris har sin säsong så blir det det centrala för grillmenyn och vi väljer då protein och tillbehören runt det.

Grill på nytt sätt är den tredje trenden Snacks och Smårätter. Att slänga på en biff  på grillen och servera till huvudrätt kan vi så nu letar vi nya grillmöjligheter. Med de nya verktygen kan vi grilla mindre varor och med inspiration av förra årets stora trend food truks/gatumat  vill vi ha mindre rätter att äta på stående fot.

På kägelbanan på Söder fick vi grillrapporten presenterad och se på årets nyheter – både som råvaror och verktyg. Det som jag blev mycket intresserad av var grillpannan. Som en stor wok med hål i. I den kan det grillas allt möjligt som kanske är för litet eller ömtåligt att läggas direkt på grillgallret. Smart värre!

Nu längtar jag efter ljusa försommarkvällar då man inte vill gå in. Fortsätta vara ute så länge det går och sitta runt utebadet för att njuta goda middagar med sval rosé. Koltrasten som sjunger varje sommars soundtrack på låg volym i bakgrunden. Inte långt kvar nu…

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.