Följ mig:
Maträtter Påsk

Sill till påsk. 5 sillinläggningar till påskmaten

4 april, 2015

Tips på sillinläggningar till påsk. Den som har följt mig och bloggen vet att jag är rätt galen i sill. Älskar att tre av våra högtider har sill på menyn. Borde egentligen äta sill oftare mellan midsommar, jul och påsk.

Här kommer förslag på sillinläggningar till påsk som kan komplettera varann och skapa en bra sillbuffé.

5 sillinläggningar till påsk

Currysill

sillinläggningar till påsk

Currysill är sedan några år (speciellt via den danska goda currysillen) min favoritsill. Jag gör den själv och får den precis så där gott currydoftande och lite söt som jag vill ha den. Klicka här för recept.

Gurksill

sillinläggningar till påsk

Detta är en sill som seglat upp på favvolistan på kort tid. Så fin kombination med sillen ihop med den svala gurkan och den lite peppriga pepparroten. Klicka här för recept.

Branteviksill

Detta är en sill som är ganska söt och i mitt tycke en god sill att ha på sillbordet som komplement till andra mer salta sillar. Klicka här för recept.

Romsill med vitt vin & schalottenlök

sillinläggningar till påsk

Detta är en maffig sill med rom som ger en lite lyxig känsla och smak. Klicka här för recept.

Modern sillsallad med äpple, selleri & kapris

sillsallad

Detta är en tycke fräsch och krispig sillsallad. Väldigt bra just till påsk då det kan komplettera den ljusa och vårlika påskmaten.

 

1 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

    • Svara Helena Lyth 4 april, 2015 at 18:14

      Den åker rätt upp på första plats på önskelistan!! Fyller ju år om ca 20 dar så jag hintar till familjen… hint hint.

      Tack snälla Mian!!!
      KRAM

    Lämna en kommentar

    Close