Följ mig:
Bakning & Godis Mat & Recept Okategoriserade

Rabarberkräm med lime och kanel. Sommar på en tallrik

9 maj, 2015

Första gången vi var i vårt hus var på visning en snöslaskig novemberdag. En tur i trädgården togs och vi tittade på buskar och träd. Huset blev vårt efter en rafflande budgivning och halvåret senare fick vi kliva in. Då var det i början av april och snötäcket låg djupt över hela trädgården. Några veckor senare kom värmen och snön droppade bort. Vilken lycka för oss som ville bort från den instängda lägenheten att nu kunna kliva ut i VÅR trädgård.

MEN – vad var det där!! Några röda aliens trängde fram genom jorden. Lätt äcklad (kanske graviditeten) och förskräckt undersökte jag vad detta läskiga var. Det vara RABARBER! Det stod det inget om i prospektet. Vi hade alltså fått ett hus med rabarber på köpet. Vilken otrolig lycka.

Nu är de där knopparna på gång igen men det går ju inte att vänta riktigt på vår skörd när nu butikerna har fått rabarber i frukthyllan. Ett fång togs med hem och det blev en rabarberkräm. Så somrigt som det nästan går. Den här rabarberkrämen har en fräsch smak av lime och fin rundhet av kanel.

Ingredienser
600g rabarber
3 dl vatten
pressad saft av 2 lime
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 msk potatismjöl
2 kanelstänger

Gör så här: Skölj rabarber och skär de i mindre bitar, ca 3 cm långa, och lägg i en vid kastrull. Häll socker i kastrullen och vänd försiktigt så allt blandas. Häll sedan i vatten, pressa i limesaften och lägg i kanelstängern. Koka i 10 minuter.
Blanda potatismjölmed några droppar vatten i ett litet glas och häll sedan i kastrullen. Rör runt och låt koka ytterligare några minuter.
Låt svalna något och servera, gärna med en mjölk- och gräddblandning – 1/3 grädde och 2/3 mjölk.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Anna-Karin 9 maj, 2015 at 09:06

    Jag tror att ett gammalt husmorsknep är att ställa en uppochnervänd svart hink över rabarbern när det börjar komma upp, tydligen växer den mycket fortare då. Vet inte om det funkar, men för oss som är otåliga till pajen kanske det är något att prova?

  • Lämna en kommentar

    Close