Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 juni, 2015

Recept på god hummus & tips på en roligare servering

På sommaren och speciellt under semestern serverar vi ofta grönsaksdipp innan middan. Gott och aptitretande utan att mätta. Och ett bra sätt att få i barnen grönsaker.

Hummus är jättegott att dippa och dessutom lite kul att servera som ett grönsaksland! Tips på grönsaker är späda morötter med blast, rädisor med blast och toppen av selleristjälkar.

Bred ut hummusen i ett avlångt fat. Tvätta grönsakerna, och rensa blasten. Skär av ändar så de bli lagom höga för fatet. Stoppa ner grönsaker i rader som om det vore ett grönsaksland.

Recept på hummus
Ingredienser

1 burk kikärtor eller (helst) 400 gram egenkokta kikärtor
Saften av en halv citron
1-2 vitlöksklyftor
0,25-0,5 tsk mald spiskummin
0,5 tsk timjan
0,5-1 dl olivolja
salt och peppar
3 msk Tahini (sesampasta)

Gör så här: Mixa ihop allt ordentligt så det blir en riktigt slät och smidig smet. Droppa över lite olivolja och kanske något från din smaksättning (chiliflakes, sumak, örter etc).
Tänk på att man kan smaksätta humus med allt från chili till färska örter och utesluta spiskummin om man inte tycker om den speciella smaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.