Följ mig:
Dryck Min dag Okategoriserade

Plockar fläder med barnen i sommarkvällen

3 juli, 2015

Att få gå på en kvällspromenad endast iförd shorts och t-shirt, när barnen studsar av sommarledighet, när dygnet har fler timmar än vanligt och när känslan av att sommaren aldrig kommer ta slut – då är jag som lyckligast. I går var en sådan kväll.

Hela grannskapet doftar nu fläder så att försöka värja sig går inte. Klasarna ropar på oss, så då gick vi ut med korg å sax för att jaga fina fläderblommor. Här ska det kokas flädersaft.

Det tillhör inte vanligheterna att vi tar oss iväg efter maten. Då är det avrundning av dagen som gäller. Läggningsprocedur av tre barn tar sin lilla tid. Men nu har barnen sommarlov och de vanliga tiderna kommer ställas på ända. Längre kvällar och senare mornar. Inte dem emot.

Vet inte varför men sonen ville absolut ha boxhandskarna på sig när vi skulle gå. ”Ja, så jag kan boxa ner blommorna!” Så klart!

Men det blev en smultronpaus innan vi ens hunnit knipsa en första fläderklase. Härligt med naturäventyr även i Stockholmförorter.

smultråd på strå

smultron

Men sen så fann vi vårt byte.

fläder, fläderblommor

Bara att få använda vuxensaxen var ett äventyr i sig. Här behövs inga Gröna Lund för att göra barnen glada…

fläder, fläderblommor

plocka fläder

Sen så gick vi hem med vårt byte. Gick långsamt och njöt av den varma, vackra kvällen.

plocka fläder

Tog en vända förbi mina föräldrar som bor i samma område. De bor i min mammas barndomshem, tillika mitt barndomshem, så vi är verkligen rotade här. I mammas trädgård finns de vackraste pionerna. De planterade min morfar FÖR 70 SEDAN! De har blommat varje sommar under hela min barndom och jag har alltid fascinerats av den enorma storleken. Det är från denna rabatt jag frusit in

Kvällsljuset! Så magiskt vackert. Är så glad att vi tog oss ut.

plocka fläder

Sen så skulle jag hem å koka flädersaft. Men tji! Hade missat citronsyran så klasarna lades i plastpåse och frysen. Det blir ett kok i kväll istället.

avsändare

ps: Du är varmt välkommen att följa mig på facebook.com/hemmamedhelena där jag lägger upp alla nya inlägg och gamla godingar från arkivet som förtjänar en till stund i ljuset.

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close