Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 juli, 2015

Skulpturfabriken & frigående höns i Vägume

Sista dagen på Gotland gav sisådärväder. Fyra vuxna kollade alla väderappar som det går att tillgå för att kolla om det ändå inte blir badväder. Insåg att det nog skulle bli en påklädd utflykt denna dag och målet siktades in på Skulpturfabriken i Slite, norra Gotland. Var väl kanske inte helt hundra på detta för barnens skull men jag hade fel. Skulpturfabriken hade så mycket skojsigheter för både stora och små så vi blev kvar hur länge som helst.

I en gammal lada ligger denna Skultpurfabriken och innefattar då butik, café och kurslokal.

I första anblicken var butiken inte helt lockande men den hade så mycket snyggt. utvalda saker med omsorg. Jag shoppade stort. Det gör mig alltid lycklig att hitta fynd. Några vackra små zinkfat och en unik gammal fransk skomodell åkte med i shoppingpåsen.

Som sagt, det fanns massor för barnen. Jag tror bestämt att en sådan här trädkoja nu står högt på önskelistan. Kan man få en i vuxenstorlek också?

Den här gungan är gjord av ETT däck. Himla fiffigt påfunnet.

De där bullarna var pinfärska för de var fortfarande ugnsvarma. Och här, på denna plats, har vi en milstolpe i barnens liv. Nu har de lärt sig det här med syskondelning – en delar och den andra får välja del. Båda såg rätt chockade och förvånade ut. De kunde liksom inte klaga för det var ju rättvist men de var ändå inte nöjda. Får se hur detta kommer gå vidare i sommar och i livet.

Till denna plats tillhör även en helt sagolik odlingsplats med växthus och odlingslådor. Min dröm – ska bara odla gröna fingrar först.

Är det inte PRECIS så här man önskar att det såg ut hemma???

 

Efter denna kulturella gofika tog vi oss till Slites strand som är av fin sand och den mest långgrunda man kan tänka sig = barnvänligt. Solen kom å gick bakom molnen och vattnet var rent ut sagt skitkallt men det bekom inte barnen.

På vägen hem igen passerade vi en gårdsförsäljning i Vägume Kvarn. Här är det potatis, jordgubbar mm men framförallt ägg som man köper. Försäljningen går till på det där bästa sättet; man plockar sina varor och lägger pengarna i ett kassaskrin. Men nu såg jag en uppdaterad version – ett nummer för den som ville swisha. Perfekt!

På gården går diverse fågelarter fritt. Barnen tjöt av glädje. Stackars ankorna fick ducka (hö hö hö) för vår minsting.

Alla dessa rosor som finns på Gotland. Så vackra, så stolta.

Nu säger vi hej då till Gotland för denna sommar och tar färjan över till Småland och Vimmerby. Nu ska vi gå i Astrid Lindgrens fotspår och umgås med alla hennes karaktärer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.