Följ mig:
Bakning & Godis Pysselbaka & -laga

Fruktstund med fruktstrut doppad i choklad

23 juli, 2015

Det blir mycket glass och gottigheter på sommaren och semestern. Som det så klart ska vara när man njuter av ledigheten. Men barnen har börjat tro att det är en sommar-lag på att det ska vara minst en glass om dagen. Det går ju bara inte… eller??!!

Har tidigare visat en variant som är lika god och härlig men kanske lite nyttigare – strut med fruktsallad. Det är något härligt barnsligt över att äta i strut. Blir lekfullt i ett nafs.

Nu tog jag den ett steg vidare genom att doppa strutarna i smält choklad och hackade nötter. Blev inte bara gott utan även väldigt vackert.

Tipsen är:
– att hacka frukten till fruktsalladen i små bitar så hela struten kan fyllas
– finhacka nötterna
– doppa struten i choklad så det även kommer choklad på insidan av strutkanten
– hitta en bra plats för strutarna att stå i när choklad-/nötkanten stelnar – små, smala glas eller som jag hade; en äggkartong med hål
– använda små, smala skedar när man lägger ner fruktsalladen
– lägga små bär på toppen så det blir fin garnering
bonus: nästa gång ska jag nog ringla lite choklad inne i struten för den gottiga chokladen vill jag ha mer av

Poppis hos stora och små!

Gillar du fruktefterrätter? Då kanske denna frusna banan”glass” också kan vara något. Klicka här på länken för att komma till inlägget.

2 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close