Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 augusti, 2015

Sista sommarlovskvällen gav fiskelycka

I dag är det store sonens första dag i skolan, första dagen i “nollan”. En dag som är stor i livet men han själv verkar lätt oimpad. Tror nog att vi vuxna är mer pepp och laddade.

Så, nu är sommarlovet definitivt slut och för att verkligen klämma ut sommarens sista droppe gick jag å storkillen å metade i den varma sommarkvällen igår. Det nappade rejält kan jag säga. Två bamsemörtar och en mindre abborre fick vi på kroken och släppte tillbaka. Säkert 15 firrar tog vårt bete med deg på vetemjöl och vatten utan att fastna.

Det här kvällsljuset – så vackert och så milt. Att ta kvällspromenader är verkligen en hit.

Sonen citerade “Lotta på Bråkmakaregatan” då det var lite segt på napp-fronten: “Tålamodet är fiskarens bästa vän”. Så söt satt han där och väntade och väntade. Sen nappade det ivrigt.

NAPP!!

Beviset!

Det är inte ofta skärgårdsbåtarna åker förbi vår strand här inne i Mälaren. De är så vackra och ger härliga, svallande vågor.

Sa jag att det var vackert kvällsljus?

Kvällsdoppet kanske är det skönaste badet. När vi gick strax efter 20 var det fortfarande baddare på stranden. Så härligt sätt att avsluta sommarlovet på.

 

I dag ska vi gå på upprop och ta in så mycket nya intryck. Och apropå det: i eftermiddag tänkte jag ta mig en sväng förbi Formex som nu sätter igång. Något ni inredningsbloggläsare kommer få rapporter ifrån i overload. Seom julafton för oss bloggare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.