Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 augusti, 2015

Cyklar & festar med shinglat hår

I lördags gick årets mesta och bästa fest av stapeln. Här i vårt bostadsområde anordnar vi cykelfester – dvs det cyklas och festas. Alla får reda på vilken rätt de ska ordna för 6 personer och sen på själva dagen får man reda på var och med vilka man ska äta sina rätter. Jättekul för vi har träffat grannar som vi aldrig tidigare hamnat i kontakt med tidigare. Varje måltid blir så skoj och spännande. Bor du i ett rätt avgränsat område där man kan cykla till varann vill jag verkligen rekommendera detta.

Jag å maken är en del av arrangörerna och vi har haft härliga planeringsträffar i 6 månader. Äntligen skulle det nu bli fest!

Temat för året var dekadens: Deca betyder 10 och detta var tionde året, Kadens är ordet för pedalvarv per minut, Däck är – ja – cykeldäck. Där tänkte vi till va?!

Temat är frivilligt att tolka i klädsel, matval och dukning men så klart blir det ju alltid roligare när det tagits ett steg till.

Jag valde att klä mig lite 30-tals Hollywood. Glamourens vagga och lite dekadent. För att sätta pricken över i så valde jag att shingla håret. Lösögonfransar och knallans rött läppstift, en vit väst med väldigt visa byxor sätte stilen.

Ungefär 36 hårnålar satt på skallen och säkert en halv flaska hårspray gick åt för att skapa frissen. Ganska nöjd, kunde fått till resten av håret lite mer. Nästa gång.

Maken körde sin variant av den mest dekadenta Hugh Heffner. Älskar strumporna!!

Starten var piffad med röda detaljer. 150 glada grannar cyklade runt och gjorde området lite osäkert och väldigt glatt.

Vi fick äta gudomliga rätter och som förmån för att vi ordnar och roddar med festen slipper vi laga mat (vilket faktiskt är lite sorgligt, kanske ändra på det) Den här gröna ärtsoppan med vispad grädde och skumpa var fantastisk. Och härligt dekadent.

Sen, efter tre rätter var det efterfest och då det inte vimlar av festlokaler i vår närhet så hyr vi en båt som lägger till i närheten. Dans och mingel till långt in på natten. Hade såååå ont i fötterna i söndags.

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.