Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 oktober, 2015

Recept på fyllda, rullade fattiga riddare! Lite roligare

Nu håller vi på och gör oss ordning för att äta hotellfrukost här i London och kom på att jag ännu inte visat vad vi gjorde hemma och åt förra helgen – rullade fattiga riddare!

Fick med mig två små extra testpiloter och det var en sådan succé. Lekande lätt att laga och superduperbamse gott att äta. Det hela fick fem tummar upp – dvs 2 tummar, 2 stortår och 1 tunga. Jag hoppas deras betygsättning stannar vid fem…

Så, här kommer en mycket pedagogisk steg för steg-beskrivning.

1. Skär bort kanter på mjukt bröd, typ rostebröd.

2. Kavla till varje skiva riktigt tunt.

3. Vispa ihop två ägg med 1,5 dl mjölk.

4. Bred på önskad fyllning längs med ena kanten. (sylt, nutella, jordnötsmör mm) Bred inte hela vägen ut för när brödet sen rullas tryck sylten ut. Rulla brödet hårt så det blir en tajt rulle.

5. Utan att släppa rullen doppas den i äggsmeten. Den ska inte dränkas utan bara få bli “insmetad”.

6. Lägg ner rullen i en het panna med en rejäl klick smält smör. Lägg rullen med skarven nedåt så den inte rullar upp sig.

7. På ett fat blandas 1 dl socker med 1 msk kanel. När rullarna är färdigstekta runt om tas de från pannan och rullas i kanelblandningen.

8. Lägg på fat och servera genast.

Alltås hur gott var inte det här då??!!  Kan serveras med mera frukt, bär, sylt, lönnsirap eller min favorit – yoghurt med kardemumma och vaniljsocker.

Jag tyckte det smakade som om man tagit ut bullefiléen – du vet,  mitten på en kanelbulle. Man har alltså fått det gottigaste och saftigaste.

Med lönnsirap så lyfte jag en aningen från marken… Hälsokost för själen. Det intressanta var att inget av de tre barnen tyckte om lönnsirap. Är smaken lite för bränd, stark?

Men det var förra helgen det. Nu är det London som gäller och idag hoppas jag på nya roliga upptåg i vår tre-generationers-resa. Återkommer med mer om det.

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.