Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 november, 2015

Bilder från dotterns rum

För några veckor sedan gjorde vi det första draget i den rokad som ska ske på övervåningen hemma hos oss. Barnrum ska äntligen färdigställas, vägg ska byggas, rum ska delas av, garderob av den där modellen man kan gå in i, dvs walk in closet ska minsann göras. Jag å maken ska få “arbetsrummet” som vårt nya sovrum.

Först ut var dotterns rum och jag har tidigare visat ett kul pyssel med min gamla räknebokbok och hyllösning från rummet. Nu är det dags för helheten (eller nästan i alla fall)

Är så förtjust i den loppifyndade skolplanschen så den har fått vara min färgskala. Och ihop med etta annat loppisynd – den rosa byrån så blir färgskalan; grön, rosa, beige och trä.

Pompom-girlanden är ett pågående projekt. Den är rätt gles nu men det kommer fler pompoms snart. Kanske klart till dottern tar studenten…

 

Totoro! Älskar detta japanska monster, troll, katt, björn, figur… Den vita gorillan är från min barndom. Minns hur jag trodde den hade en apelsin på näsan.

Bra med ett hyllplan lite högre upp så att lillbrorsans fingrar inte riktigt når. Än.

Nej, jag har inte gjort dessa solfjädersblommor själv. Jag har sagt det förut och säger det igen – älskar genvägar. Dessa fyndade jag i en makalös pappersaffär i New York.

Minns ni mitt dockskåp och drömjulhus? Det lever fortfarande! Fast vår minste kille älskar dockskåpet till den milda grad att 80% av alla lampor fått sätta livet till och limpistolen används flitigt efter hans framfört på möblemanget. Men, det ska få lekas med, annars är det ju ingen vits med att ha det.

Hade ett kast som barn och kan för mitt liv inte förstå vart det har tagit vägen. Misstänker att det ligger ihop med lådan av andra godbitar jag kommit på att jag saknar, som jag vet att jag sparat. Den där flytten 2004 gick nog för fort så den lådan försvann nog.

Hur som helst; gamla träkast kan man ju köpa nya och det har jag gjort. Prutade bra på en loppis och denna pjäs fick följa med hem. Våningskorgarna har jag gjort själv. Grisen är en lampa och mycket älskad gåva från dotterns gudfar.

Spegeln köpte jag också i New York. Älskade den råa, rostiga känslan och den feminina looken.

Den rosa batteridrivna ljuset är den perfekta nattlampan. Ger ett sådan fint, flammande ljus. Kan ställas in med timer så den lyser vid läggdags och slocknar under natten.

Ja, det var lite bilder från dotterns rum. Hoppas snart kunna bocka av resterande rum också. Ska bara få tag på hantverkarna. Känner mig inte helt hemma på att smälla upp väggar själv. Eller dra el för den delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.