Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 november, 2015

VIP-invigningen av Mall of Scandinavia. Vilken fullträff!

I går var det då den stora invigningen av Sveriges största shoppingcenter – Mall of Scandinavia. Av vad jag hade förstått innan var att detta skulle vara något helt nytt, något som inte tidigare setts i Sverige så jag var ju ruggigt nyfiken.

Det finns en klyscha: Det var som att vara utomlands men så var det verkligen här. Storleken, arkitekturen, musiken, designen, idéerna och butiksutbudet känns verkligen nytt.

I ett lite regnigt och kallt Solna fick vi komma in i värmen i denna ljusa enorma lokal. Det var VIP-visning några timmar innan det var öppet för alla. lite över 2000 gäster fick se detta unika bygge. Vid 20 strömmade det in folk och då såg jag hur härligt detta kan bli. Fullt av folk på alla restauranger och i butiker.

Mall of Scandinavia är ritat av Gerth Wingård och jag ger alla tummar upp jag kan. Mycket förtjust i de lite organiska, böjda väggarna i korridorerna. Det liksom gjorde att man flöt fram bredvid väggen. Inbjudande på nåt sätt.

Älskar verkligen det här taket. Skiftar i färg hela tiden. Intressant hur rummen upplevs olika i olika ljus.

Snyggare toalettkorridor får man leta after. Ryktet säger att Gert Wingårdh är mycket nöjd med denna.

Älskar sådana här detaljer. Här kan du ladda mobilen medan du vilar och laddar för mer shopping.

Något jag inte riktigt tänkt på så mycket var resstaurangutbudet men detta var mycket lovande. Stora, spännande och vansinnigt snygga restauranger fyllde upp olika platser över shoppingcentrat. Mycket härliga miljöer att inspireras av. Kan verkligen tänka mig att åka hit med vänner eller familj och njuta.

Men vi mumsade inte på några restauranger utan vi fick supersmarriga snittar. Snyggt presenterade med björkstockar, granris och vita blommor.

Många många klädaffärer och det som lockade var då den speciella korridoren The Designer Gallery. Lite mer unika affärer.

Klockan 18.30 var det invigning som leddes av duktiga Emilia de Poret.

Sen så överraskades vi alla av att få en minikonsert av fantastiska Miriam Bryant.

Sen så var det då ju det här med shoppingen. Jag fokuserade då på inredningsaffärerna och jag har hittat mitt nya Mekka.

Room och Habitat har öppnat en GIGANTISK affär. Det var som att gå in i  A-hallen på Formex fast utan människor. Aldrig sett en sådan stor affär, IKEA borträknat. Loving it!

Och här ser ni en glad, rufsig shoppingcenter-besökare.

En av mina favoritaffärer i stan har även öppnat här: Illum. Snygga saker och riktigt snygg butiksinredning.

En stor härlig Granitaffär

En välfylld Royaldesign.

Cervera hade en mycket vacker och ljus affär.

Och så fanns det så mycket mer. Bara en sak var tex tatueringsshoppen inne på Jack & Jones. Köp ett par jeans och gadda dig medans du köar… Typ.

Strax efter 20.30 var det dags att åka hem. Men köerna ringlade långa utanför, alla vill in.

Jag ska helt klar komma tillbaka. Vill bara att nyhetshetsen lagt sig och kanske åka dit en tisdagskväll. Gissar att detta kommer dra folk så det nästan knakar i fogarna.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.