Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 november, 2015

Tips på enkelt & snabbt julgodis

Julgodis! En sådan given del av julen. Både att äta och att göra. Det ska kokas knäck och kola. Gärna göras egna marsipangrisar och kanske toppas med något så avancerat som egna polkagrisar. Eller så tar man genvägen och gör något riktigt gott och julpassande men som tar minimalt med tid. För tid är väl det som det råder brist på under december månad?

Här tipsar om jag julgodis som går riktigt fort att göra, blir gott och dessutom ser trevligt ut.

After Eight skull jag kunna föräta mig på utan några som helst problem. En liten tunn chokladklädd mintskiva finns det alltid plats för. Och en till, och en till… Det är ju ett rätt juligt godis som det är men jag ville testa en idé som gör det juligare – doppad i smält ljus choklad och hackad mandel respektive kokos. Vilken succé!! Måste säga att detta tog den klassiska after eigheten till en ny nivå!

Torkad frukt har vi alltid haft på gottabordet under jul. Dadlar och fikon tex. Kanske inte det roligaste som barn men som vuxen gillar jag verkligen detta. Aprikoser äter jag gärna året runt men ville testa även dem som julgodis. Här valde jag att smälta mörk choklad för jag kände att det skulle matcha den söta frukten bättre. Samma topping med mandel och kokos. Jag har hittat en ny favorit! Alltså – jag kan inte säga med ord hur gott det var med chokladdoppad aprikos med kokos. Mina varmaste rekommendationer.

Kanske något för adventsfikat??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.