Följ mig:
Jul Julbak & Julgodis Spotlight Bakning

Enkelt julgodis med marmeladkulor, choklad och pistagenötter

22 december, 2015

Vill du göra ett eget julgodis men har inte tiden eller lusten att lägga energi på julbak? Då kommer här ett bra tips: Chokladdoppade marmeladkvartar med hackade pistagenötter.

Jag fick tips om att chokladdoppa marmeladkulor av en väninna och det lät för spännande och enkelt för att inte testa. Smaken var jag inte helt säker på då jag inte är en van marmeladkuleperson. Jag adderade på nötter och hela biten blev urläcker.

Marmeladkulan drar åt päron och beroende på vilken choklad man väljer så blir ju smaken på den lilla godbiten därefter. Jag valde 70% dessertchoklad som då är lite strävare och starkare i smaken. Bra kombination till marmeladen. Nötterna ger lite struktur och smak.

Kulorna går att dela enkelt då de redan är sådana. Skär i mitten så jag får kvartar. Hackar pistagenötterna till rätt små bitar. Smälter chokladen i vattenbad och doppar de små gröna båtarna där i.
Tar upp med pincett, lägger på bakplåtspapper och strösslar över lite nötter på en sida av biten. Låter torka och förvarar torrt.

Hade faktiskt med mig min 5- och 6åring i julstöket. De turades om att dela kulorna och skära till båtar. Då marmeladen är lätt att skära i med vanlig matkniv var det ett kul barnpyssel också. Det varma vattenbadet var dock lite för vanskligt även om det var chokladen som lockade mest 🙂

Blev du nu sugen på att göra mer julgodis? Klicka på de röda länkarna för chokladkola, knäckstrutar, kolasnittar med saffran, chokladdoppade aprikoser.

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close