Följ mig:
Jul Maträtter Midsommar Påsk

Modern sillsallad med äpple, selleri & kapris

28 december, 2015

Sillsallad med fräscha toner och mycket krispighet.

En klar inläggning med svenska smaker. Moderna friska smaker. Tanken är att sillinläggningen ska vara som en cheviche på sill och inte vara så krämig utan mer som en moderna sillsallad.

   

Modern sillsallad med äpple, selleri, kapris

Ingredienser:
1 förp 5-minuters sill
10 cm pepparrot
1 grönt äpple
2-3 selleristjälkar
1 dl kapris
1 knippe salladslök
1 kvarts lime

Gör så här: Börjar med att hälla av och spara spadet från 5 minuters-sillen. Gör en lag av spadet ihop med pepparrot och dillfrön. Skär sillen i mindre bitar, gärna små kuber, ca 1 cm och lägger i lagen.

Skär och hacka äpplen, selleri och salladslök i lika stora bitar/kuber som sillen. Pressa några droppar lime över grönsakerna. Det är för att motverka bruna äpplen. Häll av sillen och bland ihop med grönsakerna och kapris.

 

2 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close