Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 februari, 2016

Note Design Studio hos Fogia

I dag ska jag till möbelmässan och har laddat med bekväma skor. Men det är inte bara på mässan designveckan allt sker. Hos producenterna visas det också upp nyheter och faktiskt tjuvstartade förra veckan. Som hos Fogia ute i Finnboda visar den nyligen belönande designgruppen Note Design Studio sin nyheter.

Fogia huserar i en gammal varvslokal och mer magiskt ljus och läckra fönster får man ju leta efter. Detta var första gången jag var där och var tokladdad då jag sett bilder från detta ställe. Mina förväntningar överträffades med råge.

På en lunch i strålande sol i fredags fick press och bloggare höra hur gruppen jobbat fram sin kollektion. För så är det – det är en kollektion. Du kanske vill titta på en soffa men det är ju ofta man kanske avvaktar och tar en kudde eller pall istället. Note Design Studio har skapat snygga hyllor (kolla in nedan – så snygg! Förstår att de vann pris för Årets Designer), bord med skiva av Terrazzo, textiler till plädar och mattor.

Under lunchen berättade några från designgruppen väldigt inspirerat om sitt arbete. Det här är människor som har kul på jobbet och levererar.

Ja, så klart det är inte bara Note som representeras hos Fogia. Bland annat finns min drömsoffa Tiki av Andreas  Engsvik där. En favorit hos många.

Nu drar jag till mässan. Får se vad jag kommer möta. Ska erkänna att jag åker dit med öppet sinne och helt utan förväntningar. Då jag missade gårdagen med alla pressvisningar blir det liksom att göra sitt egna schema. Skönast så, skulle jag säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.