Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 februari, 2016

Gör vackra, unika vaser med glasburkar & garn

Här kommer ett tips på hur man kan göra nya fina vaser av gamla glasburkar och garn.

Jag har ett gäng glasvaser som jag alternerar mellan. Fina och så men kan ibland kännas lite identitetslösa. Om jag nu vill tex till alla hjärtans dag ha en vas som är lite mer tema-rätt går det snabbt att fixa med gamla syltburkar och garn. Och lätt är det också. Det är bara i början man får ha lite koll på garn och lim sen går det av bara farten.

Du behöver:
Glasburkar
Garn
Lim (jag använder limpistol för det stelnar snabbt och blir genomskinligt)

Gör så här: Tvätta bort alla etiketter och limrester på glasburken och torka väl. Vänd burken upp och ner och klicka en limklick precis på kanten under till. Glasburken ska stå på glaset så garnet ska alltså vara precis där glaset går över från botten till kant. Bilden visar vad jag menar. Ta änden på ditt garn och fäst i limmet. Låt garnet vara i nystan, behöver inte klippa av.
Här i början behövs det bra mycket lim för att det ska fästa och sitta kvar. Längre upp är det egentligen bara att då och då ha fästpunketer, dvs klick lite lim med lagom mycket mellanrum. Tänk på att inte ha för mycket lim så det smetar ut mellan garnvarven. Vira nu garnet tätt hela vägen upp mot toppen men dra inte i garnet. Låt det bara följa glasburkens väggar.
När du närmar dig toppen kan det behövas mycket lim igen. Här vid toppen är det liten vinkling och gängor för locket vilket kan behöva att garnet sitter ordentligt. Limma längs med hela vägen och avsluta med en klick lim som du fäster änden på. Ta bort limrester och justera garnvarven om de glidit lite.

Blir så fint att ha låga blommor i samma färgskala som burkarna. Här är det väl inget snack om att det är något kärleksfullt på gång. Tänker på alla hjärtans dag, dop och bröllop.

Och så klart kan man ha sådana här glasvaser med garn till annat. När det inte är blommor i dem ska jag ha dem som pennburkar. Eller något annat pysselmaterial.

Och glöm nu inte att spara varenda glasburk och garnstump du har. Allt går att använda som pyssel!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.